a courteous invitation to an uninhabited anabatic prism

A Decolonize Your Mind Society első nagylemezének utángyártása!

Támogasd a vinyl lemez létrehozását, amit a sikeres projekt esetén egy hanglemezzel jutalmazunk!

Inspired by non-European traditional musics, non-tempered tuning systems, psychedelic ritual performances and the legendary Jon Hassell’s Fourth World music, Decolonize Your Mind Society was founded by Balint Szabo Gosheven as a natural continuation of his creative focus and work. The band has an absolutely unique sounding thanks to the special instruments they use like the glissonic wind instrument or the refretted just intonation guitar, not to mention the retunable analog synthesizer that further expands their amazing musical planet. Just intonation music needs new approaches, new instruments and their effort on their debut seems quite extraordinary.

The band recorded the material during three days at Supersize Recording Studio in Budapest and came out with this funny, unique, crazy sounding and uplifting music. Despite the current apocalyptic state of the world they tried to celebrate life through the sheer joy of playing together and they would like to present these extremely colourful tunes to the public as a reminder that there is always a bright side of this amazing magical universe.

 • 500000 Ft

  Célösszeg
 • 52000 Ft

  Elért támogatás
 • 0

  nap a célig
 • Target Date

  Kampány végéig
Elért kampánycél :
10.40%
This campaign has been invalid or not started yet.
, Magyarország

admin

3 Campaigns | 0 Loved campaigns

See full bio

Kategória: Címke:

Leírás

A 2018-ban alakult Decolonize Your Mind Society – amelyet a Gosheven nevű szólóprodukciójával is ismert Szabó Bálint gitáros hozott létre – 2020-as első nagylemezével (A Courteous Invitation To An Uninhabited Anabatic Prism) nagy figyelmet és elismertséget vívott ki nemcsak Magyarországon, de világszerte is. És nem is meglepő módon, hiszen a nem európai kultúrák zenéiből, nem-standard hangolásokból, az amerikai minimalizmusból és a pszichedelikus, rituális zenékből inspirációt merítő anyag valóban figyelemreméltóan unikális produkció.
A némileg átalakult zenekar 2023-ban megjelenő második albumával hasonlóan egyedi, de más megközelítésű – temperált, az oktáv egyenlő közű felosztásából származó hangolásokkal, páratlan metrumokkal és ezúttal a rögzített hangolású hangszerek helyett intonáló hangszeres játékkal megszólaltatott – anyagot hozott létre.
A Decolonize Your Mind Society természetes kiterjesztése Szabó Bálint (továbbá: 12z duó) Gosheven néven ismert szólómunkásságának, az általa korábban megkezdett útnak. Debütáló lemezük 2020 októberben jelent meg a Hunnia Records gondozásában, és a tiszta hangolás rendkívül színes világát tárja elénk varázslatos módon. A különleges hangolások mellé sok egyedi hangszer is társul, például a Zene Háza Kreatív Hangtérének egyik atyjaként is ismert Váczi Dániel saját fejlesztésű tárogató-szerű fúvós hangszere, a glissotar. A lemezről a neves brit The Wire magazin egész oldalas kritikában lelkendezett, míg itthon a Recorder, a Keret blog, a Kulter és a Dalszerző is a 2020-as év legjobb magyar lemezei közé választotta. Mindemellett a zenekar képviselte Magyarországot 2021 januárjában az Eurosonic fesztiválon. A 2023 márciuásban megjelenő, a Zene Háza-s koncerten már vinylen is előrendelhető második nagylemez előtt némileg átalakult a formáció. Szabó Bálint gitáros, Hock Ernő bőgős, Pozsár Máté szintetizátoros és Váczi Dániel glissotaros mellé Halmos András helyére Porteleki Áron érkezett dobosnak, továbbá Ávéd János helyére Kováts Gergő szaxofonosnak.
A tagsághoz hasonlóan a formáció teoretikus megközelítése is átalakult kicsit: a debütálás tiszta hangolásával, 4/4-es ritmusával és a szándék szerint pontos intonációjával ellentétben ezúttal azt a kérdést kutatják, hogy lehet-e pszichedelikus-ritualisztikus zenét létrehozni az oktávot egyenlő fokokban felosztó (például a gamelán slendro, vagy a különböző afrikai/óceániai/dél-kelet ázsiai kultúrákban is megtalálható ekviheptatónikus hangolást követő) hangolással, páratlan ritmusokkal és intonációval? Utóbbira példa, hogy a tiszta hangolású gitár helyett ezúttal már fretless gitár szól, valamint a bőgő/fretless basszusgitár, glissotar, és a szaxofon eddig is intonálva játszott. A friss album és annak bemutatója tehát ebben az egészen szokatlan hangkörnyezetben igyekszik a lehető „leghalláscsavaróbb” módon egy magával ragadó pszichedelikus élményt nyújtani.

A zenekar tagjai:

András Halmos – drums, vocals
Ernő Hock – double bass, vocals
Máté Pozsár – synth, una corda, vocals
Dániel Váczi – glissonic, vocals
János Ávéd – saxophone, vocals
Bálint Szabó – just intonation guitar, vocals

ID Name Email Amount
252György Makovinyigyorgy.makovinyi@gmail.com9449 Ft
250József Zeleizeleij66@gmail.com10000 Ft
249András Erdélyietinarcadiaego777@gmail.com7874 Ft
245Balázs Fodorthehekker@gmail.com7874 Ft
244Jan Stehlikjanstehlik1@gmail.com7874 Ft